Nieuws

Verhuis polikliniek longziekten naar nieuwe ziekenhuis in Rumbeke

Op dinsdag 9 juni starten de consultaties op de campus Rumbeke. Op vrijdag 5 en maandag 8 juni zijn er enkel dringende raadplegingen mogelijk. 

Er blijven steeds raadplegingen mogelijk op de campus Brugsesteenweg. 

START raadpleging emfyseem op campus Rumbeke

Vanaf maandag 8 juni 2020 worden op de campus Rumbeke gespecialiseerde raadplegingen voor patiënten met ernstig emfyseem opgestart.

Afhankelijk van specifieke kenmerken kan worden geopteerd voor een bronchoscopische of een heelkundige procedure waarbij wordt samengewerkt met zowel de diensten thoraxheelkunde van het UZ-Gent en UZ-Leuven. 

Dienst longziekten erkend als centrum voor implantatie éénrichtingskleppen voor ernstig longemfyseem

Op 1 februari 2020 werd op de website van het RIZIV een lijst gepubliceerd met de erkende centra voor de implantatie van éénrichtingskleppen voor ernstig longmemfyseem. 

COPDvzw organiseert de "KAZOO-challenge"

COPDvzw is een patiëntenvereniging voor mensen met de diagnose COPD. De vereniging wil jongeren en volwassenen wijzen op de gevaren van roken, de grootste oorzaak van COPD in België. 

Opstart programma invasieve endoscopie campus Wilgenstraat

De dienst longziekten van het AZ-Delta biedt nu ook de mogelijkheid om op vaste tijdstippen procedures uit te voeren onder algemene narcose.

Prijs voor digitaal zorgpad longkanker

De dienst longziekten van AZ Delta heeft de internationale Value-Based Healthcare Prize 2019 voor “cost-effectiveness” gekregen voor het digitale zorgpad longkanker. De prijs werd uitgereikt op het VBHC Prize Event op 18 April in Utrecht.

Nieuwe longartsen AZ-Delta

Sinds begin dit jaar is de dienst longziekten uitgebreid met 2 nieuwe collega's.

Dr. Ph. Bertrand gaat op pensioen na meer dan 30 jaar dienst

Na meer dan 30 jaar dienst gaat 1 van onze longartsen met pensioen. Op donderdag 8 november werd hiervoor een geslaagd symposium georganiseerd voor een geselecteerd publiek. 

Videoconferencing met expertisecentrum longemfyseem Groningen

De dienst longziekten van het AZ-Delta werkt intens samen met het Universitair ziekenhuis van Groningen voor de behandeling van ernstig longemfyseem. 

Website online

Vanaf vandaag staat onze website on-line !  We bieden geen encyclopedische kennis aan, maar wel een heleboel praktische informatie.

Werken met nieuw computerprogramma HIX

Sinds 20 april is AZ-Delta overgeschakeld op een gloednieuw en hypermodern computerprogramma.

Lancering nieuwe website "www.longziekten-....be"

De website van de dienst longziekten AZ-Delta biedt aan de surfer een pak praktische informatie en de mogelijkheid zijn of haar longarts te leren kennen. We willen via deze weg open communiceren met onze patiënten met als doel onze zorg te optimaliseren.